lördag 9 januari 2010

Smöra och bröa

Om jag var Bak-Leila skulle denna kaka kunnat heta Carl's christmas candy left over chocolate walnut cake, men efter som jag uppenbarligen inte är det så hade Leila förmodligen aldrig bakat den och nu får den inget namn, eller kanske "Blä" som storebror så målande uttryckte smaken. Mäktig, läskig och lite konstigt god blev den i alla fall.



Receptet
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
1 dl mjölk
2 dl mjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 näve hackade dadlar
2 nävar hackade nötter (valnötter, hasselnötter)
100 g grovt hackad choklad (70 procent)

Smöra och bröa en form ca 20 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter på 200 grader.

Låt svalna, ät och förundras. Eller ännu hellre baka efter någon annans recept, till exempel Leilas.

För nu borstar storebror sina tänder trots att det inte är läggdags.

1 kommentar:

  1. Vilken husmor du är! Här har vi käkat MacDonald's och en massa godis idag... :o)

    SvaraRadera